5 forslag til en billig rejse

Selvom man er glad for at rejse og er meget enig i H.C. Andersens citat: ”At rejse er at leve”, kan man dog hurtigt få brugt sin opsparing, hvis man skal se hele verden på en gang. Derfor er der herunder samlet 5 forslag til en billig rejse, så man kan få mere ud af de penge, man har at rejse for.

Frivilligt arbejde

Hvis man gerne vil rejse billigt og måske se nogle steder, man ellers ikke ville få set, er et godt forslag at rejse ud med f.eks. en nødhjælpsorganisation og lave frivilligt arbejde. På denne måde får man meget rejse og mange spændende oplevelser for pengene. Samtidig får man også lov til at se nogle dele af landet, man ikke nødvendigvis ville se som almindelig turist. Derudover er der også en vis tryghed i at rejse ud med en organisation, der har sendt andre afsted på denne type rejse før.

Arbejd for kost og logi

En rejsemåde, der minder lidt om at rejse ud og arbejde frivilligt, er at rejse ud og arbejde for kost og logi. På denne måde kan man nærmest tjene penge på at se en anden del af verdenen, og selvom man skal arbejde, har man ofte også tid til at se noget af det land, man er i. Der findes forskellige måder at gøre dette på – f.eks. kan man være au pair eller arbejde for et firma, der har en afdeling i et andet land.

Afbudsrejse

Et klassisk eksempel på en billig rejseform er også afbudsrejser. Hvis man er klar til at tage af sted med kort varsel og ikke nødvendigvis forventer det allerbedste hotel, kan man ofte finde nogle ret gode tilbud på afbudsrejser til mere eller mindre populære destinationer. Ofte kan man sågar finde pakketilbud, der både inkluderer fly, hotel og mad.

Rejs om natten

Noget af det, der kan være dyrt, når man rejser, er overnatningerne, så hvis man kan spare en overnatning på hotel, hostel eller lignende hist og her, kan det også gøre rejsen billigere. Et forslag til, hvordan man kan spare en overnatning eller to, er hvis man kan transportere sig om natten. Hvis man alligevel skal på en længere bus- eller togtur for at komme fra et punkt til et andet, kan man lige så godt sove i bussen eller toget – så er man fri for at betale for hotelværelse den nat.

Camping

Man skal jo have et sted at sove de fleste af nætterne på sin rejse. Hvis man gerne vil overnatte billigere, kan det være en god idé at overveje camping. Ofte kan man få lov til at overnatte forholdsvist billigt på en campingplads, hvor man selv har campingudstyret med. Derudover har mange campingpladser faciliteter, så man selv kan lave mad. Laver man selv maden, kan man ofte også gøre det billigere, end hvis man skulle spise på restaurant eller købe andre former for mad, der allerede var lavet. På en campingplads kan man altså ofte klare både overnatning og mad billigere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *