Pandora

Har du gået og overvejet at investerer i pandora aktier? Men ved du ikke nok om dem endnu, så kan du med fordel læse vores indlæg herunder om virksomheden pandora og blive meget klogere på hvad de laver.

Pandora A/S er et dansk smykkefirma som er meget internationalt kendt, de er blandt andet kendte for at selv at lave deres smykker. De fremstiller, designer og markedsfører selv deres kollektion af smykker, som breder sig over alt fra en helt almindelig ring, uden noget med dyre diamanter, til super eksklusive smykker, som er prissat helt op i millionklassen.

De sælger deres smykker i hele verdenen, og driver i dag et utal af butikker over 6 kontinenter, mere end 100 lande og 7800 forhandlere, så en stærk virksomhed der er globalt kendt og dækker det globale markede.

På verdensplan beskæftiger de ca 21.000 medarbejdere, og havde et fantastisk 2021, hvor de slog rekord i omsætning med 23milliarder, og en egenkapital på ca 7milliarder.

Med så flot en omsætning, valgte de at give deres medarbejdere bonus, som en tak for indsatsen, og virksomheden har siden 2010 næsten fordoblet deres aktiekurs på børsen, hvilket har resulteret i en stigning på ca 86%.

Det er derfor en aktie som rigtig mange kender, og som ofte er at finde i de forskellige porteføljer rundt omkring. Pandora udlover også udbytte til deres aktionærer, og i 2022 var deres udbytte sat til 16kr pr aktie man ejer, hvilket er ret højt, sammenlignet med mange andre danske aktier, som ligger i det samme prisleje som Pandora gør. Dette er også med til at vise aktionærerne at Pandora rent faktisk tjener penge på deres forretning, og leverer penge i kassen.


Pandora er et børsnoteret selskab, og kan ex. Købes via de danske platforme som Saxo investor og Nordnet, og kunne du tænke dig at komme i gang med at investere i aktier som fx Pandora, kan du via aktierdk.dk oprette dig på den platform som passer bedst til dig, og begynde en rejse i aktieverdenen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *