Her er 5 steder du kan spare derhjemme så du får råd til at rejse

Drømmer du også om sommerferien eller den forlængede weekend? Men er overskuddet i pengepungen også minimalt? Mange mennesker har opfattelsen af, at de lever sparsommeligt og har styr på økonomien.

I virkeligheden er der mange pengesyndere, der kan undgås og således give et større rådighedsrum til ferienydelser. Herunder får du en guide til, hvordan du kan spare på hjemmefronten for at få bedre råd til at rejseberigelser.

Det kreative køleskab

Madposten i familien er en af de helt dyre. Husholdningen skal jo mættes hver dag – men det betyder faktisk ikke, at der ikke kan spares på området. I stedet for at lave nye retter hver dag kan I med fordel effektivisere jeres mad… Sørg for at lave dobbeltportioner, spise rester og nedfryse ekstra mad. Vær nyskabende med rugbrødsmadderne og skru ned for takeaway-forbruget.

Yderligere kan I hoppe med på moden om at være selvforsynende. Dyrk jeres egne tomater og agurker i et drivhus og gro jeres egne krydderurter i haven. Her kan du læse mere om hjemmet og det grønne køkken. Det behøves slet ikke være så svært, det handler bare om at være kreativ.

Den usynlige pengemaskine

Har I styr på alle familiemedlemmers forskellige udgifter? Abonnementer på streamingtjenester, mobilregninger og betalingsaftaler? Brug en dag på at lave et reelt budget over alle teknologiske udgifter. Måske I endda ender med at blive overraskede over hvor mange penge, der går til denne usynlige post.

Kontroller dit forbrug

Noget vi mennesker bruger ekstremt mange penge på hver år er tøj. Tøjindustrien lever på sit højeste, og vi er storforbrugere heraf. Heldigvis er der mange, der er hoppet på en ny og billig trend – nemlig at genbruge.

Noget af det fedeste tøj kan findes på diverse genbrugsbutikker landet over, og det er et paradis af unikke pieces. Her kan du ikke kun nøjes med at shoppe ”nyt” tøj men også meget andet. Køkkengrej, legetøj og bøger blandt andet. Her er altså alt til enhver smag. Lær at sammensæt dit genbrugs-outfit.

Hop glad på cyklen

Det er vist ingen hemmelighed, at benzin til bilen er en pengerøver. Efterhånden som mange familier har fået to biler, er benzinkontoen pludselig blevet dobbelt så stor. Prøv i stedet at begræns bilforbruget.

Udfordr hinanden i familien og lav en cykelkonkurrence. Hvem kan cykle flest kilometer på en uge? En anden strategi er at gøre cykelturene overskuelige. Start først med de korte ruter og efterhånden som I bliver bidt af de friske cykelture, kan I cykle til hvad som helst – hvor som helst. Sørg for at downloade en god podcast eller playliste – så går turen let som ingenting.

Klimavenligt hjem

Sidst men ikke mindst kan du med fordel spare penge ved at have styr på hjemmets klimasyndere. Ring og få en rapport fra jeres elselskab og dan et overblik over jeres forbrug. Sørg for at skrue ned for radiatorerne og gulvvarmen i de varme måneder samt slukke elektroniske apparater over natten. Mon ikke der er et lidt større rådighedsbeløb til jeres rejse, når først I kan sætte kryds ved ovenstående tips.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *